Нора-Друк, незалежне видавництво сучасної літератури

Украина онлайн

МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов

Терлецький


«Хмарочос» Валентина Терлецького в ТОП-5 нових українських книжок, про які хочеться говорити PDF Друк e-mail
Субота, 02 березня 2013, 12:13

Терлецький Валентин Письменниця Вікторія Гранецька з Вінниці виклала своє бачення «ТОП-5 нових українських книжок, про які хочеться говорити». Перше місце в цьому рейтингу посів роман «Хмарочос» Валентина Терлецького, про який письменниця написала наступне.

Новий роман молодого запорізького письменника Валентина Терлецького спричинив гучний резонанс в читацьких колах раніше, аніж встиг опинитися на полицях українських книгарень. По-перше, твір було відзначено на минулорічній «Коронації слова» почесним дипломом «Вибір видавців». По-друге, неабияк заінтригувала тема, обрана автором: до влади в невеличкій країні приходять малоосвічені маргінали, серед них – такий собі синьомордий міністр культури, що береться навести лад в мистецькому житті країни шляхом введення тотальної цензури. Утисків зазнає література, музика, живопис, кінематограф. Творча еліта країни об’єднується в «Сотню нескорених» й опиняється на даху одного із столичних хмарочосів, погрожуючи скоїти масове самогубство, якщо безглузді заборони не буде скасовано. Є над чим замислитись, чи не так? Тож на цей роман дійсно чекали.

Детальніше...
 
«Хмарочос» у Черкасах! PDF Друк e-mail
Написав Алла Мороз   
Неділя, 09 грудня 2012, 15:46

Валентин Терлецький у ЧеркасахДжерело: Молодіжний новинний портал Пункт, 07.12.2012 23:30

Сьогодні поціновувачі друкованого слова мали нагоду познайомитись із сучасним запорізьким літератором. Український письменник Валентин Терлецький в одній із книгарень міста презентував свій роман «Хмарочос». Цьогоріч цей твір було нагороджено відзнакою «Вибір видавців» конкурсу «Коронація слова-2012».

– У Черкасах я сьогодні вперше. Для мене провели екскурсію і мені все сподобалось. Аби лише було трішки тепліше, – із посмішкою розповів про знайомство з містом письменник Валентин Терлецький.

Детальніше...
 
Валентин Терлецький: у нас забагато псевдопатріотизму PDF Друк e-mail
Написав Світлана Дорош   
Середа, 21 листопада 2012, 17:46

Джерело: ВВС Україна

Валентин Терлецький пише музику, вірші, романи, є засновником, солістом і автором пісень рок-групи "Декаданс". Роман "Хмарочос", один із номінантів на премію "Книга року ВВС-2012", він написав у рекордні строки після того, як сюжет йому наснився.

Валентин Терлецький: Роман "Хмарочос" - про проблему вибору мислячої, творчої людини між життям і темрявою, між буттям і небуттям, вибір на порозі зради. Зради самого себе, своєї місії на землі, своєї творчості. Хоча це є роман-утопія, роман-гротеск, проте він відображає сучасні тенденції в Україні.

ВВС Україна: Як би ви визначили жанр роману?
Валентин Терлецький: Cоціально-психологічний, політичний трилер.

Детальніше...
 
Валентин Терлецький: Ті, хто зараз читають сучасну літературу – як секта PDF Друк e-mail
Вівторок, 18 вересня 2012, 09:12

Джерело: glavred.info

Катя: У 2003 році Вас нагородила Коронація слова за журналістську майстерність. А вже у 2012 вас відзначили за роман, і вже українці можуть насолоджуватися книгою "Хмарочос". Чому так довго йшли від журналістики до письменника?
Ответ: Трішки виправлю - тоді нагорода була за діяльність у галузі літературної критики. Журналістикою я займаюся (працюю) з 1997 року, трохи згодом почав писати літературну критику. Друкувався активно у різних всеукраїнських виданнях. Так потроху ввійшов у сучасний літпроцес. А вже потім вирішив спробувати свої сили на ниві прози – просто на той час накопичився певний життєвий досвід і виникло бажання перетворити це все на літературний твір. Я спробував, начебто, вийшло. При цьому я і зараз змушений – саме так, змушений – працювати журналістом. Не полишаючи літературу. У перервах між роботою пишу вірші і романи. Маю вже 7 написаних романів, працюю над восьмим. Таке життя.

Детальніше...