Нора-Друк, незалежне видавництво сучасної літератури

Украина онлайн

МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов

Денисенко
Я like Україну: Лариса Денисенко - майстер нових тем в українській літературі (відео) PDF Друк e-mail
Написав Факти ICTV   
Понеділок, 01 серпня 2016, 06:36

Лариса ДенисенкоДжерело: fakty.ictv.ua

ICTV продовжує серію матеріалів Я like Україну до 25-річчя незалежності нашої держави. За підсумками світ побачить унікальну книгу. ICTV продовжує серіал про сучасних українських письменників. І сьогоднішня авторка справді унікальна.

Лариса Денисенко з російськомовної родини, але принципово пише українською. Практикуючий юрист і право захисниця, телеведуча і журналіст. Лауреат Коронації слова і просто ефектна жінка. В її арсеналі більше 10 книг. І для дорослих, і для дітей.

Детальніше...
 
Чим можуть бути цікаві українські письменники європейському читачу? PDF Друк e-mail
Субота, 24 березня 2012, 15:49

Джерело: Радіо Свобода. Ведуча Ірина Штогрін.

Гості «Вашої Свободи»: письменниці Лариса Денисенко і Марія Матіос.

СЛУХАТИДИВИТИСЬ

Ірина Штогрін: Шановні гості, чи можуть українські письменники створити позитивний імідж України, якщо це, можливо, не дуже вдається політикам чи не так вдається бізнесовим колам?

Лариса Денисенко: Ми мусимо за це, звичайно, відповідати. Ми любимо нашу країну. Оце дуже важко розрізняти – країну і державу. Тому що до України – з любов’ю, до держави – зараз більше, напевне, з огидою.  Нас не влаштовує все те, що не влаштовує більшість нормальних людей. Стосовно нас, як культурного явища, мені здається, поки текстово нас не знатимуть, сприймати нас, як культурне явище їм дуже важко. Ми сприймаємося через призму країни.

читати далі

 
На Паризькому книжковому салоні українських письменників слухала діаспора і видавці PDF Друк e-mail
Написав Катерина ГОНЧАРОВА   
Вівторок, 20 березня 2012, 19:31

Джерело: Gazeta.ua

Українську книгу вперше представили на популярному Паризькому книжковому салоні, який відкрився у п'ятницю 16 березня в виставковому комплексі Порт де Версаль. Про те, як проходили літературні події, розповіла українська письменниця Лариса Денисенко.

Лариса Денисенко, Антон Кушнір та Ірися Ликович на Паризькому книжковому салоні

"Емблема Паризького книжкового салону 2012 року (Paris, Salon du Livre) – книжковий голуб. Сторінки розгортаються наче крила. Книжковим голубом почуваєшся й сам. Простір, велич, це крите приміщення схоже на небо. Й на письменників там чекають, як на поштових голубів", - розповідає Лариса.

Детальніше...
 
Лариса Денисенко: «Коли читаю рішення КСУ, мені буває соромно» PDF Друк e-mail
Написав Юлія Шешуряк   
Понеділок, 16 січня 2012, 22:03

Джерело: ЮрЛіга

В рубриці Юр.Weekend адвокат і письменниця Лариса Денисенко розповіла сайту ЮРЛІГА про свої літературні уподобання, поєднанні письменницької діяльності та юридичної практики, книгах про юристів і для юристів.

Лариса, як Вам вдається поєднувати активну письменницьку діяльність і адвокатську практику?
Знаєте, це не важче, ніж розфарбувати двома кольорами коло. Двох фарб буває достатньо для життя, буває недостатньо, тоді ми розширюємо палітру або взагалі користуємося тільки одним кольором: білим, чорним, червоним або зеленим. Ось дайте дитині червону і помаранчеву фарби - і ви побачите, як вона здорово фарбуватиме коло, до речі, цікаво спостерігати за цим, тому що стикаєшся з несподіваними рішеннями. Але діти зволікати не будуть, тому що вони сміливіше і цікавіше дорослих. Це я до того, що потрібно відпустити себе, прислухатися, постаратися зрозуміти, і тоді не важко поєднувати різного роду діяльності. Мені в дитинстві не важко було грати в теніс і на фортепіано, тільки коли це стало набридати, я задумалася, а не кинути? Але в підсумку придумала собі ще одне нове заняття.

Детальніше...
 
Лариса Денисенко: «Більше за все ненавиджу хамство, жлобство, тупість та безпардонність» PDF Друк e-mail
Написав АНКЕТА ПРУСТА   
Понеділок, 15 серпня 2011, 19:14

Джерело: Друг читача

Про киянку литовсько-грецького походження Ларису Денисенко можна розказувати довго. Вона – юрист. Працювала в Міністерстві юстиції України, зараз веде адвокатську практику. Проявила себе і на телебаченні: була ведучою авторської культурологічної програми «Документ» на «плюсах». Авторка багатьох колонок та рубрик у різноманітних журналах. У 2002 році Лариса відкрила в собі ще й літературний дар, здобувши перемогу у конкурсі «Коронація слова» (гран-прі за «Забавки з плоті та крові»). З цього моменту до юридичних справ додаються справи літературні: романи, новели, дитячі твори. Можна ще і ще говорити про жінку, яка поєднала в собі усе це, але краще за все про неї вона розкаже сама.

Детальніше...