Нора-Друк, незалежне видавництво сучасної літератури

Украина онлайн

МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов

Банер
рецензії, відгуки
ЖІНКА В ПОШУКАХ СЕБЕ PDF Друк e-mail
Написав Юрій Мостовий   
Четвер, 21 січня 2016, 09:57

Джерело: Книгобачення

Роман номінантки літературного конкурсу «Коронація слова - 2015» Анни Тарнави, один з тих, що загалом присвячений нелегкій жіночий долі… Але, от цікаво: в контексті роману «Бажання поверненню не підлягають» є й своєрідна пропаганда філософії позитиву, успіху та любові,яка зумовлена тим,що авторка за однією зі своїх освіт має кваліфікацію психолога.

А загалом, сюжет роману такий: головна героїня Леся піддає сумніву традиційні стереотипи і раптом вирішує спробувати щось ризиковане і несподіване для себе – жити так, як їйхочеться. На своєму шляху вона муситьподолативласнісумніви і страхи, але будучи позитивною людиною з добримсерцем і почуттямгуморуврешті-рештрозуміє, щощаслива.

Детальніше...
 
РОМАН ПРО СПРАВЖНЄ PDF Друк e-mail
Написав Volodimir Piven   
Вівторок, 19 січня 2016, 13:26

Вікторія Гранецька

Джерело: фейсбук-група МОЯ КНИГА, пост Volodimir Piven ‎(Рецензія на книгу: Гранецька В. Щасливий: роман. – Вікторія Гранецька. – К.: Нора-Друк, 2015. – 296 с. Читацький клуб).

Життя – то розмаїта дзиґа, крутіж якої захоплює всіх нас; літературно-художнє його відображення – знак-символ як пропозиція індивідуально-особистісного сприймання та інтерпретації.

Роман «Щасливий» Вікторії Гранецької є одним з таких семіотичних витворів, що пронизливо, щемно-болюче репрезентують правду життя в її вражаючій оголеності й динамічному розвиткові.

Вісь значеннєвої дзиґи твору, адресованого здебільшого юнацькій аудиторії, – в генотекстовому імперативі БУТИ, А НЕ ВДАВАТИ…Із цього погляду, це – Славень Справжності та Материнському Життєдайному Началу. Складники композиції як синкретичної єдності форми і змісту мають п’ять (або більше) взаємопов’язаних елементів.

Детальніше...
 
«ЩАСЛИВИЙ»: турецький серіал, в одному українському романі PDF Друк e-mail
Написав Юрій Мостовий   
Неділя, 17 січня 2016, 13:14

Джерело: Книгобачення

Часом буває так, що сюжети та ідеї для книжок ходять в реальній реальності поблизу своїх потенційних авторів. І вони, ці самі ходячі сюжети, не рідко буває, навіть, не потребують якоїсь особливої художньо-літературної обробки. Яскравим прикладом є новий третій роман молодої й перспективної письменниці Вікторії Гранецької «Щасливий», за основу якого узято реальні події, які відбулися у житті одного не вигаданого подружжя з Вінниці.

Детальніше...
 
Книжка про «жінку-кіборга» PDF Друк e-mail
Написав Микола Петращук   
П'ятниця, 15 січня 2016, 17:05

Джерело: Буквоїд

Нещодавно видавництво «Нора-Друк» опублікувало дебютний роман молодої чернівецької письменниці Анни Тарнави «Бажання поверненню не підлягають» рукопис якого було відзначено спецвідзнакою Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова».

Розповідь в романі йде від імені головної героїні – молодої, успішної, впевненої в собі жінки на ім’я Леся, що живе звичайним пересічним життям містянки. У неї малолітній син, чоловік та робота між якими вона змушена розриватися.

Головна героїня роману доволі заможна та самодостатня. У неї не виникає особливих проблем з поїздками за кордон, є можливість найняти няню, а відповідно, є час повноцінно віддатися роботі, що дозволяє впевнено себе почувати. Вона має власний автомобіль та не хвилюється чим заправити його бак. Всі її родичі живі та здорові. Труднощі в неї проявляються в інших аспектах – колишній чоловік не вельми звертає увагу на дитину, теперішній не вміє її цінувати. Окрім того, на роботі пропонують підвищення, а життєва ситуація складається таким чином, що вона ще й змушена всиновити дитину колишнього чоловіка.

Детальніше...
 
Чарівні Блохи Св. Антонія: Блошиний ТОП-2015:) PDF Друк e-mail
Написав Чарівні Блохи Св. Антонія   
Субота, 26 грудня 2015, 12:18

Вікторія Гранецька. ЩасливийДжерело: фейсбук сторінка Чарівні Блохи Св. Антонія

warning!!! цей відгук є еклектикою особистих вражень від прочитаних книг, фрази та оцінки, що наведені в ньому не повинні сприйматись за особисті образи чи порівнюватись з професійним рецензуванням або навіть братися за основу з порушенням авторських прав (або тупо безкоштовно). це своєрідний Блошиний ТОП-2015 :)і ще тут повно спойлерів. під оцінювання потрапили книги, які були прочитані мною протягом 2015 року (серед яких можуть бути і значно давніші книги із попередніх років, але прочитаних саме в цьому році) та залишили певний слід в нервовій системі і тому цей відгук може бути сприйнятий негативно із цунамі зауважень або із певними похвалами. Все одно, бо ця думка є цілком моєю і спроба впливу на неї буде розцінена як: if you touch my mind I will break your's. Усім приємного читання ;)

Четверта сходинка Блошиного Топу-2015 "Щасливий" Вікторія Гранецька. Є автори, які знаходять цікаві історії і, не претендуючи на унікальну форму стилю, не вибудовуючи складної форми викладення, тримають увагу читача кожною сторінкою до самого фіналу. Більше того, виникає відчуття, що це не кінець історії і що дія буде продовжуватись в голові читача чи в реальності.

Детальніше...
 
<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Наступна > Кінець >>

Сторінка 7 з 29