Нора-Друк, незалежне видавництво сучасної літератури

Украина онлайн

МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов

видання


Іса Мухаммад Фуад. Краватка PDF Друк e-mail
Написав Administrator   
Понеділок, 18 грудня 2023, 00:00

Іса Мухаммад Фуад
Краватка.
Роман / Мухаммад Фуад Іса; пер. з арабської О. Прохорович — Київ : Нора-Друк, 2023. — 224 с. — серія «Морок».
ISBN 978-966-688-122-2. Тверда обкладинка.

Молодому амбітному журналістові доручають зробити серію публікацій про розслідування жорстокого вбивства жінки у центрі Каїра. Згодом у такий самий спосіб убивають іще одну жінку. Публікації про хід слідства стають дуже популярними, журналіст одержує керівну посаду в газеті, активно долучається до розслідування і допомагає прокуратурі отримати неспростовні докази. Злочинця засуджено і страчено. Але коли на околицях Каїра скоєно ще одне вбивство, стає зрозуміло, що слідство припустилося фатальної помилки: вбивці вдалось уникнути покарання, а невинній людині вкоротили віку. Слідчий і прокурор докладають усіх зусиль, аби викрити справжнього злочинця.

Читач зануриться в атмосферу єгипетського мегаполісу, дізнається про особливості ведення бізнесу по-єгипетськи, а також про систему єгипетського правосуддя.

This Book has been translated with the assistance of the Sharjah International Book Fair Translation Grant Fund

Читати початок книжки…

Обкладинка великого розміру https://books.nora-druk.com/wp-content/uploads/2023/12/KravatkaCov.jpg

Іса Мухаммад Фуад. Краватка

 

Детальніше...
 
Гримич Марина. Умерови: Історія однієї родини на тлі кримськотатарського національного руху ХХ–ХХІ ст. PDF Друк e-mail
Написав Administrator   
Понеділок, 27 листопада 2023, 00:00

Гримич Марина
Умерови: Історія однієї родини на тлі кримськотатарського національного руху ХХ–ХХІ ст.
Видання друге. / Марина Гримич. — Київ : Нора-Друк, 2023. — 432 с. ISBN 978-966-688-118-5. Палітурка

Перше видання ISBN 978-966-688-117-8 здійснено на замовлення Українського інститута книги для постачання в бібліотеки.

Книга Марини Гримич «Умерови: Історія родини на тлі кримськотатарського національного руху ХХ–ХХІ століття» — це літературна спроба відтворити історичні сюжети боротьби кримських татар за право жити і працювати на власній батьківщині через участь в ній кількох поколінь відомої і шанованої родини Умерових. У центрі уваги перебувають два її представники — український кримськотатарський політик Ільмі Умеров та його брат Бекір Умеров — натхненник і організатор протестних акцій кримських татар «Москва–1987». У книзі викладено маловідомі факти про спосіб і стиль життя кримських татар в депортації; про своєрідні організаційні форми на ранніх етапах національного руху, про неоднозначні ситуації й відверті подробиці акції «Москва–1987»; про звичаєво-правові форми вирішення земельного та житлового питань в Криму після повернення кримських татар; про брудне і зрадливе закулісся кримської політики в 1990-х та 2000-х і про те, як практично був анексований Крим.

У художньому оформленні обкладинки використано зображення картини художника Аліма Усеінова «Східне місто».

Зміст та початок книжки…

Обкладинка великого розміру https://books.nora-druk.com/wp-content/uploads/2023/09/UmerovyCov.jpg

Гримич Марина. Умерови...

 

Детальніше...
 
Тведт Кріс. Диявол у деталях PDF Друк e-mail
Написав Administrator   
Неділя, 26 листопада 2023, 19:01

Тведт Кріс
Диявол у деталях.
Роман / Кріс Тведт ; пер. з норвезької Н. Іваничук. — Київ : Нора-Друк, 2023. — 336 с. — серія «Морок».
ISBN 978-966-688-115-4. (палітурка)

У спортивному центрі в Берґені скоєно вбивство. Найманого вбивцю швидко заарештовують, але вже за кілька днів його знаходять мертвим у камері.
Підозра у замовленні вбивства падає на місцевого ґанґстера Петера Ульсена. Все вказує на його провину, але адвокат Мікаель Бренне в цьому не переконаний. У справі занадто багато деталей, які не поєднуються.
Одного разу ввечері хтось стукає у двері дому Бренне. Це Петер Ульсен. Він втік із в’язниці, бо був попереджений, що його там можуть убити. Мікаелеві нічого не залишається, як прийняти небажаного гостя, адже той погрожує оприлюднити щось таке, що може коштувати йому адвокатської кар’єри.
Наче цього ще замало, слідчий Національної служби карного розшуку (Кріпосу) Едвард Матре також з’являється на порозі дому Бренне. Едвард має власний порядок денний. Для нього Мікаель Бренне та Петер Ульсен — лише пішаки у грі, спрямованій на викриття корупції у вищих ешелонах поліції Берґена.
Але диявол криється в деталях: ця гра виявиться небезпечною для всіх її учасників.

Читати початок книжки...

Обкладинка великого розміру https://nora-druk.com/images/stories/cover23/dyjavvdetal1600.jpg

Тведт Кріс. Диявол у деталях

 

Детальніше...
 
Мішо Андре. Пограниччя PDF Друк e-mail
Написав Administrator   

Мішо Андре
Пограниччя.
Роман / Андре Мішо ; пер. з французької Р. Нємцев. — Київ : Нора-Друк, 2023. — 332 с. — серія «Морок».
ISBN 978-966-688-111-6. (палітурка)

Дія роману відбувається в мальовничій місцевості на кордоні між Канадою і США. Це місцина у лісі, з великим озером, куди на літо з’їжджаються дачники. Атмосфера романтична, майже ідилічна. Молодь вечорами розважається у кемпінґу на озері. В центрі уваги завжди перебувають двоє яскравих дівчат-тінейджерок Заза і Сіссі — одна руда, друга — блондинка. Оповідь ведеться від імені молодшої за них 12-річної дівчинки, яка захоплюється двома старшими. І ось в один із днів Заза зникає. Все місцеве населення задіяне в пошуках, врешті її знаходять мертвою: вона потрапила в стару мисливську пастку. Смерть дівчини згуртовує громаду, чоловіки розчищають ліс від пасток, щоб зробити його безпечним для дітей, жінки влаштовують спільні обіди, кожен намагається виявити симпатію до сусідів. Але коли знаходять мертвою другу дівчину, атмосфера в селищі стає гнітючою. Тоді як смерть Зази могла бути нещасним випадком, смерть Сіссі — безсумнівне вбивство. Загострюється і конфлікт на мовному ґрунті — між франкомовними й англомовними жителями, всі підозрюють усіх. Розв’язка цієї драми стає повною несподіванкою як для поліції, так і для членів громади Пограниччя.

Дизайн обкладинки: Татіана Волошина.

Читати початок роману…

Обкладинка великого розміру https://nora-druk.com/images/stories/cover23/pograny_cov1600.jpg

Мішо Андре. Пограниччя

 

Детальніше...
 
Ренкін Ієн. У домі омани PDF Друк e-mail
Написав Administrator   
П'ятниця, 28 липня 2023, 08:27

Ренкін Ієн
У домі омани
: Роман / Ієн Ренкін ; пер. з англ. Наталі Тисовської. — К. : Нора-Друк, 2023. — 448 с. — серія «Морок».
ISBN 978-966-688-113-0. Тверда обкладинка.

Колишній полісмен Джон Ребус не може нормально насолоджуватися життям на пенсії: на околицях Единбурга знаходять скелет приватного детектива, який зник безвісти понад десять років тому. Колись цим зникненням займався Ребус, але так і не розкрив справи, а тепер вона перетворилася на справу про вбивство. Ребус добре пам’ятає своє тодішнє розслідування: коли воно забуксувало, батьки зниклого парубка почали нарікати, що поліція прикриває своїх. Нині ж до слідства долучена Ребусова товаришка Шивон Кларк, але вона не може й уявити, скільки давно похованих таємниць випливе на світло. І що в її колишнього учителя теж є таємниці, які він волів би залишити в минулому… Новий роман відомого шотландського письменника Ієна Ренкіна вчергове доводить, що неперевершений Ребус завжди на висоті.

Дизайн обкладинки: Іван Дубровський.

Читати початок роману…

Обкладинка великого розміру https://nora-druk.com/images/stories/cover23/udomi_cov1600.jpg

Ренкін Ієн. У домі омани

 

Детальніше...
 
<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Наступна > Кінець >>

Сторінка 2 з 35