Нора-Друк, незалежне видавництво сучасної літератури

Украина онлайн

МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов

видання


Шнайдер Слободан. Мідна доба PDF Друк e-mail
Субота, 08 січня 2022, 18:14

Шнайдер Слободан
Мідна доба. Роман / Слободан Шнайдер ; пер. з хорватської Андрій Любка. — Київ : Нора-Друк, 2021. —488 с.

ISBN 978-966-688-055-3. Тверда обкладинка

Майже триста років тому з голодної Німеччини на плотах по Дунаю відплили перші колоністи, що мали заселити Трансильванію. Через два століття одного з їхніх нащадків мобілізують у дивізію СС «Галичина» і відправляють у горнило Другої світової, бо цього вимагає етнічне походження і Гітлер. Йому судилося стати вбивцею східної Європи чи самому померти, але доля розпорядилася інакше.

Здавалося б, такий карколомний сюжет може бути тільки в романах, але найбільше вражає, що ця книжка написана на матеріалі реальних подій. А для автора — це ще й родинна історія, бо він розказує про свого батька. Саме за цю щирість і філософське звучання пригодницького сюжету етнічний німець і хорватський письменник Слободан Шнайдер і зібрав усі найголовніші літературні премії своєї батьківщини.

Читати початок книжки…

Шнайдер Слободан. Мідна доба

 

 

Детальніше...
 
Ле Телльє Ерве. Аномалія PDF Друк e-mail
Неділя, 31 жовтня 2021, 11:18

Ле Телльє Ерве
Аномалія. Роман / Ерве Ле Телльє ; пер. з французької Іван Рябчий. — Київ : Нора-Друк, 2021. — 320 с.

ISBN 978-966-688-081-2. Тверда обкладинка.

Роман «Аномалія» миттю став феноменом світової літератури. Запаморочливий, хитросплетений сюжет поєднує в собі детектив, філософську прозу, наукову фантастику та трилер. Якими б ми стали, якби мали змогу зробити інший вибір? Розкрили таємницю, розірвали стосунки, написали цю книжку? Пасажири рейсу 006 авіакомпанії Air France отримали шанс про це дізнатися. Всі вони жили подвійним життям, коли сідали на літак: Блейк, поважний сім’янин і вбивця за контрактом; Слім-бой, нігерійський рок-співак, який приховує, що він гей; Віктор Мізель, визнаний критиками, але нікому не зрозумілий письменник, який раптово опинився на піку слави… Готуючись до посадки, літак потрапляє в зону турбулентності й виринає по інший бік реальності, нібито абсолютно знайомої, та водночас дивної.

У своєму найамбітнішому творі Ерве Ле Телльє поєднав стилі високої й популярної літератури, вишуканої критики і тонкого гумору, спонукаючи читачів замислитись над тим, ким вони є і ким би могли бути.

Роман відзначено Гонкурівською премією 2020.

Читати уривки з книжки...

Ле Телльє Ерве. Аномалія

 

 

Детальніше...
 
Гримич Марина. Вугледар – 2099 PDF Друк e-mail
Середа, 07 липня 2021, 12:19

Гримич Марина
Вугледар – 2099. Роман / Марина Гримич. — Київ : Нора-Друк, 2021. — 296 с.

ISBN 978-966-688-075-1. Тверда обкладинка.

Марина Гримич у своєму новому романі «Вугледар – 2099» зазирає в наше майбутнє. Принаймні так їй здається. А як воно насправді – не знає ніхто. Адже з кумедного прогностичного сюжету виринають добре впізнавані реалії, характери і звички.

Дія роману розгортається не в Києві і навіть не у Львові, а у двох непримітних, на погляд сучасного обивателя, локусах. Перший – Вугледар. Сьогодні це маленьке, чисте і миле шахтарське містечко в Донецькій області, а в майбутньому – університетський і технологічний центр світового значення і надсучасна міська агломерація. Друге місце дії – Піски Удайські: нині це скромне сільце в Полтавській області, але в майбутньому йому доведеться рятувати, щоправда, в дуже оригінальний спосіб, репутацію України.

Читати початок книжки...

Гримич Марина. Вугледар – 2099

 

 

Детальніше...
 
Роздобудько Ірен. Фаріде PDF Друк e-mail
Субота, 17 квітня 2021, 09:19

Роздобудько Ірен

Фаріде. Роман-апокриф. / Ірен Роздобудь­ко. — Київ : Нора-Друк, 2021. — 232 с.

ISBN 978-966-688-068-3. Тверда обкладинка.

Той, хто врятував одне людське життя, — врятував цілий світ.

Про це не знає дівчинка, що живе в маленькому кримському Селищі. Проте під час Другої світової війни вона рятує єврейських дітей від неминучої смерті.

А на цілу епоху пізніше її, вже стару жінку, розшукали 80 врятованих нею дорослих людей.

І вона стала праведницею світу — забутою, закатованою як нацистами, так і радянським режимом. Це — факт.

Все інше — апокриф, вигадка автора. Узагальнена і суб’єктивна. Як узагальненими і дещо фантасмагоричними є і Селище, і всі його мешканці, переплетені між собою, мов виноградні лози.

Автор не претендує на лаври історика. Лише — на найменший «язичок» найменшого дзвоника, який бринить серед ночі голосами тисяч вигнанців: «я-по-вер-нусь-я-по-вер-нусь…» — і нагадує, що наш ДІМ завжди з нами. З нього може вигнати ворог, але ніхто не може його відняти.

Якщо ти віриш у повернення!

Роздобудько Ірен  Фаріде

 

Детальніше...
 
Камиш Маркіян. Оформляндія. Чормет. Ряска. PDF Друк e-mail
Субота, 17 квітня 2021, 09:10

Камиш Маркіян

Оформляндія. Чормет. Ряска. Збірка. / Маркіян Камиш – К.: Нора-Друк, 2021. – 176 с.

ISBN 978-966-688-072-0. Тверда обкладинка

До цієї книги в новій, авторській редакції, увійшли три твори про темний бік Чорнобиля.

«Оформляндія» – емоційний вимір зони відчуження. Погляд зсередини на український феномен чорнобильського сталкерства і сповідь людини, що роками досліджує закинутий світ.

«Чормет» – повість про людей, які живуть біля кордону зони відчуження і збирають металобрухт. Про суворих і п’яних чоловіків, які несуть в брухт-прийомки авіабомби вермахту в мішках і мріють здати на метал навіть ядро Землі.

«Ряска» – оповідь про відлюдника в нетрях «амазонського» Полісся. Історія про глибокі трясовини, смарагдову ряску і забуття.

Камиш Маркіян Оформляндія. Чормет. Ряска.

 

Детальніше...
 
<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Наступна > Кінець >>

Сторінка 6 з 35