Нора-Друк, незалежне видавництво сучасної літератури

Украина онлайн

МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов

Банер
Ірен Роздобудько
Сьогодні отримала і вичитала верстку книжки "Кіно на папері" PDF Друк e-mail
Написав Ірен Роздобудько   
Неділя, 17 січня 2016, 19:11

Сьогодні отримала і вичитала верстку книжки "Кіно на папері". Нарешті вона за місяць (дасть Бог і обставини!) буде в друці ("Нора-Друк"). В ній -- белетристична "методичка" з сценарної майстерності, найперший варіант сценарію спільного з О. Саніним "Садок вишневий", котрий через кілька років став "Поводирем" і сценарій, написаний кілька років тому для Ахтема Сейтаблаєва "Я повернусь!" про кримськотатарску жінку... Якась незвичайна виходить книжка... Дивна, проста і подекуди кумедна. Така, якої у мене ще не було. Можливо, знадобиться не тільки студентам... З Богом. Починаю чекати...

Ось крихітний уривочок з "методички")))

« 2Д Головна помилка тих, хто починає писати сценарій – «літературщина». Адже кожному творцю-початківцю хочеться розписати і якомога докладніше змалювати внутрішній стан героя або всю красу чи неподобство ситуації, пояснити думки і прагнення героя, розлого і експресивно показати… власну майстерність володіння всіма літературними прийомами.

І тут – стоп! Правило перше: кіно – будується за принципом «двох «д»: Діалог і Дія. Решта, як кажуть – «від лукавого»… Це може видатися досить дивним, але сценарист – не письменник! А сценарій – не літературний твір. Роман чи повість – це річ закінчена і самодостатня, вона готова до «споживання», щойно книжка виходить друком. Сценарій чекає втілення на екрані. Тому сценарист мусить задушити в собі письменника.

Але це не лише сумно, а й… цікаво. Адже, уявіть собі: сценарист мусить написати гарний, професійний твір, котрий при тому не є літературою! І зробити це так, аби кожен, хто читатиме сценарій, «бачив» його у своїй уяві, як уже відзняту стрічку. Саме тому в сценарії не варто користуватися розлогими метафорами-порівняннями чи розтягувати на шість абзаців змалювання того чи іншого явища. Це притаманно лише художньому твору…»

 
Дякую всім! PDF Друк e-mail
Написав Ірен Роздобудько   
Неділя, 27 грудня 2015, 19:23

Дякую всім, хто сьогодні відвідав наш вечір в бібліотеці на Кавказській і за гостинці нашим воїнам! За довіру і теплоту очей!

 
в суботу 30 травня в 16-00 в ТВЦ "Гулівер" PDF Друк e-mail
Написав Ірен Роздобудько   
П'ятниця, 29 травня 2015, 11:30

Дорогі друзі!
Завтра, в суботу 30 травня в 16-00 в ТВЦ "Гулівер" відбудеться остання на цей період зустріч-презентація з приводу виходу книжки "Гудзик. Десять років по тому" в книгарні "Буква"... А було їх вже більше 20... Якщо комусь це цікаво або хто вже прочитав і хоче висловитись -- заходьте до книгарні. А потім я залягаю на дно...))) До зустрічі!

 
Що додати? Щоб якось… без пафосу? PDF Друк e-mail
Написав Ірен Роздобудько   
Неділя, 24 травня 2015, 09:52

«…Що додати? Щоб якось… без пафосу?
Але як «без пафосу», якщо це — неймовірний львівський феєрверк, сповнений любові, добра і дитячого захоплення. Якщо б у мене запитали, де живе душа площі Ринок, я б показала на Оксанчину квартирку з дерев’яними сходами і ліжком під самою стелею, з якого Оксанка робить свої традиційні фото «зверху до низу». Де внизу, впритул довкола маленького столика на коліщатках пересиділо пів письменницького світу!»
(«Одного разу»)

 
Ну ось нарешті дісталися хати після двох днів у Львові і поза Львовом PDF Друк e-mail
Написав Ірен Роздобудько   
Неділя, 24 травня 2015, 09:47

Ну ось нарешті дісталися хати після двох днів у Львові і поза Львовом.
Ось що можна назвати "феєрією мандрів"... І знову -- очі, обличчя, посмішки... Світло і добро. Дякую, рідні! Даєте відчуття немарності життя!

 
<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 6 7 8 Наступна > Кінець >>

Сторінка 1 з 8