Нора-Друк, незалежне видавництво сучасної літератури

Украина онлайн

МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов

Навіщо Максим Кідрук поїхав до Нової Зеландії... PDF Друк e-mail
Написав Administrator   
П'ятниця, 06 травня 2011, 22:45

So let it be written, let it be done…

Саме так названо відкритого листа, що розміщено на сайті письменника, з описом мотивації нової поїздки письменника, а далі викладено ось що:

Кілька слів стосовно мотивів та мети новозеландської авантюри.

На початку лютого 2011 року якомусь страшно дотепному, але не дуже далекоглядному розумнику з оклендської радіостудії «The Rock FM» (Нова Зеландія) гепнула в тугенький черепок конгеніальна ідея: оголосити серед слухачів своєї радіостанції конкурс, за результатами якого вручити переможцю спеціальний приз. Усе б нічого, якби нагородою звитяжцеві не стала поїздка в Україну нібито за дружиною. Конкурс так і назвали «Win a Ukrainian Wife».

Поспішимо розчарувати всіх, хто повірив, що новозеландець відправлятиметься до нас за дружиною. На радіо, як і в будь-якій медійній організації, існує юридичний відділ, котрий пильно слідкує за тим, що діється, говориться та пишеться в ефірі. Тож можете бути певні, що формулювання «Виграй собі дружину» є лише юридично виваженим прикриттям. Насправді ж «The Rock FM» зобов’язалась оплатити «щасливчику» переліт до України, двотижневе перебування в Україні, а також надати необхідні кошти для того, щоб… порозважатися з нашими красунями.

Думайте, що хочете, але по суті Україну публічно, при всьому світі обізвали борделем, і ми, українці, це мовчки проковтнули. Причому таке паскудство розкручувалось на загальнонаціональному новозеландському радіо та ТБ не один місяць. На превеликий жаль, єдиною офіційною особою, котра відреагувала цілком адекватно і жорстко, став посол України в Австралії та Новій Зеландії пан Адамайтіс.

Виграв конкурс оклендський винороб — тлустий мордатий хлопець на ім’я Грег Морган, котрий у анкеті на сайті «The Rock FM» з гордістю зазначив, що «випиває не частіше, ніж два рази день».

Достеменно не відомо, чи пан Морган, який випиває не частіше ніж двічі на день і, можна сказати, слугує взірцем тверезості для новозеландців, відвідував Україну. Подробиці його візиту зі зрозумілих причин трималися в таємниці. Проте через певний час, коли пристрасті довкола цього ганебного проекту трохи вляглися, в новозеландських ЗМІ з’явилися інтерв’ю з Грегом, в яких цей нахрапистий розгодований чолов’яга повідує землякам про те, що «жінки в Україні дуже гарні, але тупі — з ними нема про що говорити». А на запитання, які там чоловіки, відповідає: «Жодної конкуренції. Всі чоловіки в Україні — пиятики та алкоголіки»…

Враховуючи все наведене вище, а також ганебну та неприпустиму відсутність резонансу/адекватної реакції з боку свідомої частини українського суспільства, два місяці тому ведучий ранкового шоу «Підйом» на «Новому каналі» Сергій Притула задумав акцію у відповідь, котра отримала назву «На Зеландію!». В ефірі «Підйому» було анонсовано початок конкурсу на пошук молодого авантюрного українця, котрого буде доправлено до Нової Зеландії зі спеціальним дорученням: передати новозеландцям «привіт!» (читаємо вище про роботу юридичного відділу), популярно роз’яснити цим бравим товаришам, які винищили всіх маорі, що Україна — не бордель, а також зробити все, що в його силах, аби подібні вихватки у майбутньому не повторювалися. Переможцем цього відбору став письменник і мандрівник Макс Кідрук, який вирушає до країни маорійців 30 квітня цього року.

На останок додамо, що ми доклали максимум зусиль, аби наша просвітницька акція стала якомога більш дохідливою та зрозумілою, зачіпала за живе простих новозеландців, несла світло в їхні уми, але головне — у повній мірі продемонструвала готовність українського народу з небаченою донині «гостинністю» зустріти кожного, хто раптом надумає попертися до України за дружиною.

На цьому все. Чекайте новин із «фронту». Про деталі проведення акції буде повідомлено вже після її завершення в ефірі «Нового каналу», на сайті www.kidruk.com та через інші ЗМІ.

Тож не пчихайте, не кашляйте, і нехай ваше серце болить тільки за Україну!

Щиро Ваші,

Сергій Притула та Макс Кідрук