Нора-Друк, незалежне видавництво сучасної літератури

Украина онлайн

МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов

Тернопільський “доктор Хаус” випустив нову книжку PDF Друк e-mail
Написав Раїса Дудкова   
Субота, 29 вересня 2012, 08:10

Олексій Волков в тернопільській книгарні ЄДжерело: Погляд. Новинний портал

Хірург за освітою та письменник за покликом душі, — Олексій Волков презентував тернополянам свою нову книгу “Емісар”. В словнику назва цієї книги трактується як таємний посланець, агент і довірена особа. Долю емісара випало нести головному герою-українцю, котрий за непередбачуваними обставинами життя потрапляє в чужу країну —Америку, живе там в одному з найбільш криміногенних міст Чикаго, і починає грати роль емісара, паралельно з цим втілюючи в реальність мрію всього свого життя. Яку саме автор не розркиває, жартує, що намагався писати роман так, щоб читач до кінця книжки не міг передбачити фінал.

 

— Звідки взявся такий сюжет, пояснити не можу. Роман писав ще 6-7 років назад з якогось цікавого моменту, а далі все розвивалось само по собі. Це яскраво виражений пригодницький роман з елементами екшину та мелодрами. Дехто критикує такий мій стиль писати, але коли мене переповнюють емоції, важко дотримуватись чітко одного напрямку, — пояснює Олексій Волков.

Приїхав на тернопільську презентацію й представник видавництва “Нора-друк”, що саме й займалось виходом книги у світ. Він розповів, що наш земляк Волков пише на світовому рівні, і що піднімає українській детектив на більш якісні щаблі. Оскільки зараз наш книжковий ринок монополізований російськими виданнями, дуже складно відшукати достойні роботи вітчизняних авторів, а Олексій Волков справляє позитивне враження на дуже вимогливих європейських критиків, як запевняє видавець.

На обкладинці книги манить яскравими вогнями далеке Чикаго, але про рідні краї тернополялин не забув: в романі можна відшукати описи місцевості, дуже споріднені з містечком Козова, де він зараз проживає і працює хірургом в районній лікарні.

Розповідає, що видає мало книг протягом року, адже більшість свого часу присвячує роботі..

— Пишу не тоді коли є час, а коли ще при цьому маю натхнення. Для мене література це віддушина, де я заспокоююсь, врівноважую думки, ділюсь своїми поглядами та ідеями. Я вкладаю сюди всі свої емоції, чого не можу допустити в медичній роботі. Найкращий час для писання — зима. Тоді не треба займатись господарством, з’являється більше можливостей, більше часу проводиш вдома. Я тоді встаю вранці, пишу текст, і лише після цього йду на роботу. Після роботи не пишу, бо стомлююсь і не отримую задоволення від процесу написання, — зізнається письменник.

Прерогативою в житті Олексія Волкова все ж є медицина, а на другому місці письменницька діяльність. Він жартує, що коли в Україні ліквідують медицину, то стане повноцінним письменником та буде випускати по 4 “конвеєрні” книги в рік, щоб якось з цього заробляти.

Усі, хто бажає прочитати книжки тернопільського доктора Хауса, як називають пана Волкова в літературних колах, можуть знайти його твори в книгарні “Є”, де й відбулаь зустріч із письменником.