Нора-Друк, незалежне видавництво сучасної літератури

Украина онлайн

МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов

Презентація роману Ірисі Ликович в Тіролі PDF Друк e-mail
П'ятниця, 28 жовтня 2011, 18:03

В середу, 26 жовтня, у Південному Тіролі (Südtirol, Italia) у місті Бренер (Brenerro), у приміщенні готелю «Laurin» відбулася презентація сьомого випуску журналу «Filadessa. Kontexte der Südtiroler Liiteratur», що побачив світ у місцевому видавництві «Edition Raetia». До щорічника увійшли твори чотирнадцяти авторів, котрі живуть у Тіролі або пишуть про нього. Презентувати збірник випала нагода двом авторам – Ірисі Ликович (Україна) та Зігфріду Гьолріглу (Італія). Пан Гьорлінг (Siegfried Höllrigl) – німецькомовний автор, видавець, співзасновник тірольської асоцації письменників, мешканець Мірано, описав у своєму творі подорож з Італії до Туреччини.

Ірися, українськомовна письменниця, студентка, мешканка Відня та уродженка Закарпаття, поєднала у своєму романі «Татцельвурм» (переклад на німецьку Марії Вайсенбьок) українське бачення Тіролю з австрійськими реаліями. Модератором вечора виступив Арно Гайнц (Arno Heinz), один із упорядників журналу.
У перервах між розмовою та читанням виступали артисти Ганнес Йоренталь (Hannes Jorental) та Астрід Аміко (Astrid Amiko).Серед присутніх були представники австрійських та італійських видавництв. Зокрема Тільман Марек (Tilman Marek) з Інсбрука та професор Екегард Грюніг (Ekkehard Grünig) з Південного Тіролю.

Захід закінчився дружньою бесідою та інтервю авторів для тірольського радіо.