Нора-Друк, незалежне видавництво сучасної літератури

Украина онлайн

МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов

Камиш
Маркіян Камиш: «1990-ті в Україні – абсолютний постапокаліпсис» PDF Друк e-mail
Написав Юлія Кропив’янська   
П'ятниця, 29 липня 2016, 10:16

Маркіян КамишДжерело: ЛітАкцент

У доробку молодого київського автора Маркіяна Камиша вже дві опубліковані книжки. Його дебютний роман «Оформляндія, або Прогулянка в Зону» навесні вийшов у французькому перекладі («Arthaud», видавнича група «Flammarion»), що, погодьтеся, для українського письменника, а надто початківця – рідкісне явище й неабиякий успіх. Ми говоримо з Маркіяном про непростий старт і виснажливий марафон, постапокаліптичний світ, який не довкола, а всередині людини, спекуляції в літературі, французьку рецепцію українських культурних явищ. Про це і не тільки – читайте в ексклюзивному інтерв’ю.

– Як прийшло бажання стати письменником? Усі з чогось починають, кожного це якось по-своєму знаходить, часто – в дитинстві. Як, коли й чому ти вирішив писати? Чому вступав на історичний факультет – а не, припустімо, на філологію чи літтворчість? І наскільки простягаються твої письменницькі амбіції?

Детальніше...
 
Аудіо-запис: "Літературна вітальня". Андрій Курков та Маркіян Камиш PDF Друк e-mail
Написав Administrator   
Вівторок, 16 лютого 2016, 22:56

Маркіян Камиш та Андрій Курков

16 лютого 2016 гостем "Літературної вітальні" Андрія Куркова був молодий письменник Маркіян Камиш. Тема розмови - дебютний роман "Оформляндія".

Послухати запис...

Детальніше...
 
Вітаємо Маркіяна Камиша з відзнакою! PDF Друк e-mail
Написав Administrator   
Середа, 10 лютого 2016, 18:16

Маркіян Камиш

Маркіян КАМИШ став переможцем Міжнародного літературного конкурсу «Гранослов»! На прес-конференції в агенції «Укрінформ» було оголошено лауреатів конкурсу, який відродився після восьмирічної перерви і проходить під егідою Національної спілки письменників України. Вітаємо Маркіяна, який переміг в номінації «Мала проза»!

 
Маркіян Камиш: Немає ніякої Зони. Зона в наших головах PDF Друк e-mail
Написав Валерій Пузік   
Четвер, 04 лютого 2016, 13:20

Маркіян Камиш

Джерело: Літцентр

Маркіян Камиш належить до когорти чорнобильських «сталкерів», який провів понад 200 днів у «зоні» та пройшов більш ніж 7 тисяч кілометрів. Йому 27 років. Він історик за освітою, син ліквідатора наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

«...Я можу ганяти в Зону двічі на тиждень і маршрутка до колючого дроту стала чимось схожим на похід в магазин за пивом. І немає для мене нічого приємнішого за відчуття самотності серед нічного лісу, в якому давно не живе страх. На нормальних людей покинуті будинки навівають сум, а таких як я - присиплюють і замирюють. Я знайшов тут спокій. Спокій заміської дачі, якої у мене нема…» - пише в своїй книзі письменник.

«Оформляндія або Прогулянка в Зону» – це емоційний вимір Чорнобильщини, літературне занурення у світ нелегальних туристів-«сталкерів».

Роман Маркіяна Камиша відразу після виходу в світ видавництва «Нора-Друк» у вересні отримав позитивну критику та за відгуками рецензентів став «найсильнішим і найцікавішим дебютом цього року» («Літакцент», «Дзеркало тижня»). А видання «Лівий берег» внесло дебютну книгу автора в ТОП-10 важливих книжок року, де прізвище Маркіяна в одному ряді з Юрієм Винничуком, Іриною Цілик та Владиславом Івченком.

Детальніше...
 
Маркіян Камиш: Плавання серед чорнобильських боліт було чимось на зразок колумбової мандрівки PDF Друк e-mail
Написав Ірина ЧЕРВІНСЬКА   
Субота, 16 січня 2016, 09:40

Маркіян Кмиш

Джерело: Вікна

Що ми знаємо про сталкерів, окрім того, що вони нелеґали? Маркіян Камиш — один із них. Син чорнобильського ліквідатора, який за п’ять років провів більше 200 днів у Зоні. Його книжка “Оформляндія або Прогулянка Зоною”, написана в жанрі нон-фікшн, — один із найцікавіших і нетипових дебютів цього року в літературі. Це своєрідна романтизація сталкерства, погляд зсередини, спроба художньо зафіксувати і втримати те, що поволі стирає час із лиця Землі — Чорнобильську зону відчуження.

— Ти ведеш блог, де підписуєшся, як невідомий український письменник Маркіян Камиш. Тепер ти став відомим, відбув тур з дебютним романом у жанрі нон-фікшн “Оформляндія. Прогулянка Зоною”. Щось у житті твоєму змінилось?
— Та я і не став відомим. Але вже зрозумів, що немає жодного бажання за цією відомістю гнатися. Власне, єдине, що змінилося після десятків презентацій/інтерв’ю/ефірів і пари тисяч читачів, перед якими виступав... я до всього став спокійно ставитися і немає мандражу та відчуття події перед ефіром або черговою, привселюдною балаканиною. Я навіть не можу сказати, що веду цей блог. І не роблю то якось цілеспрямовано. Все відбувається від нудьги, тверезості і ще раз нудьги. Власне, мабуть так воно і має відбуватися.

Детальніше...
 
Маркіян Камиш на кіровоградську телебаченні PDF Друк e-mail
Субота, 24 жовтня 2015, 11:09

Маркіян Камиш в ефірі кіровоградського телебачення

Маркіян Камиш в ефірі кіровоградського інтернет-телебачення розповів про свою роботою над книжкою "Оформляндія або Прогулянка в Зону", про сталкерів, нелегальний туризм та про багато іншого. Запис від 13.10.15, ведучій Дмитро Шульга.

Детальніше...