Нора-Друк, незалежне видавництво сучасної літератури

Украина онлайн

МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов

Юрій МАКАРОВ
«R2U» – історія мого навернення» PDF Друк e-mail
Написав Олена ГУТИК   
Середа, 24 вересня 2014, 11:19

Юрій Макаров. Презентація в львівській Книгарні ЄДжерело: Високий Замок

Юрій Макаров пішов на ризикований крок - описав свій шлях “від взірцевого російського імперіаліста до толкового українського націоналіста”.

У книзі «R2U» ведучий зазначає, чим відрізняється українськість людей, які визначились із нею задовго до Незалежності, і тих, котрі здобули її пізніше.

«Щасливий той, хто, ідентифікуючи себе як українець, не мав собі нічого пояснювати. А з іншого боку, бути українським націоналістом – мій свідомий вибір, - розповів Макаров. - Народився я у Болгарії. У три роки мене ставили на стілець, і я читав напам’ять “Я памятник себе воздвиг нерукотворный” - такі були традиції у сім’ї, з цим я ріс. І моєму батькові, і моїй матері з дитинства втовкмачували, що “вы – русские”.

Детальніше...
 
Творча зустріч з Юрієм МАКАРОВИМ в Черкасах PDF Друк e-mail
Вівторок, 25 лютого 2014, 21:23

Юрій Макаров в Черкасах 27.02.14В четвер 27 лютого 2014 запрошуємо на творчу зустріч з відомим журналістом та письменником ЮРІЄМ МАКАРОВИМ!

Зустріч розпочнеться о 18.00 в Художньому музеї (м. Черкаси, вул. Хрещатик, 259). Вхід вільний. Організатори: МГО "Книжковий маестро" та Видавництво "Нора-Друк".

 
Зустріч Юрія МАКАРОВА з читачами в Рівному PDF Друк e-mail
Понеділок, 03 лютого 2014, 15:19

Афіша: Макаров в Рівному6 лютого 2014 запрошуємо на зустріч з Юрієм МАКАРОВИМ в м. Рівне, яка розпочнеться о 19:00 в актовій залі першого корпусу НУВГП (на Соборній). Ведучій - Олександр ІРВАНЕЦЬ.

 
Роман Юрія Макарова - фіналіст "Книга року BBC - 2013" PDF Друк e-mail
Неділя, 15 грудня 2013, 12:29

Юрій Макаров з дружиною Світланою під час нагородження фіналістів Книга року BBCBBC Україна оголосила короткі списки в номінаціях "Книга року BBC - 2013" та "Дитяча Книга року BBC - 2013", що представлені у партнерстві з Культурною програмою Європейського Банку Реконструкції та Розвитку (ЄБРР).

Фіналістом конкурсу (короткий список з трьох творів) у номінації "Книга року BBC – 2013", стала книга Юрія Макарова "За чверть десята".

 

Детальніше...
 
Юрій Макаров: я зводжу рахунки із "совком", який я ненавиджу PDF Друк e-mail
Написав Анастасія Грібанова   
Понеділок, 25 листопада 2013, 14:50

Юрій МакаровДжерело: ВВС Україна

В інтерв'ю ВВС Україна журналіст, телеведучий та письменник Юрій Макаров, чия книга "За чверть десята" увійшла до довгого списку Книги року ВВС-2013, говорив про негативну "спадщину совка", про те, чи кожному у житті дається другий шанс, а також з чого треба починати зміни у власному житті. То про що ж розповідає роман "За чверть десята"?

Юрій Макаров: Перше – це міська повість, сюжетна, з героєм, з початком і з кінцем. Тобто, це жанрова, можливо, це міська проза з елементами чи то фантастики, чи то містики, але та містика має суто службову функцію. Тобто, це не фентезі і тим більше не science fiction.

Друге – це, якщо йдеться про фабулу, то це історія літнього чоловіка, який підбиває попередні підсумки свого життя, більша частина якого відбулася за комунізму. І він розгортає свій, як у Пушкіна, світок і виявляє, що йому там, власне, пишатися нема чим. І що вся його біографія – це історія не вчинків, це історія компромісів, на які він ішов і, в принципі, зраджував, але не так фатально, буквально стукаючи в КДБ, але за великим рахунком зраджував жінок, зраджував друзів, зраджував своє фахове покликання. І нібито він залишився біля розбитого корита.

Детальніше...
 
<< Початок < Попередня 1 2 3 Наступна > Кінець >>

Сторінка 1 з 3