Нора-Друк, незалежне видавництво сучасної літератури

Украина онлайн

МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов

ВДОВИЧЕНКО Галина
Яблука нового врожаю PDF Друк e-mail
Написав Галина Вдовиченко   
Понеділок, 18 квітня 2011, 16:30

Після тривалої відсутності у книгарнях знову з’явився роман «Пів’яблука». Усім, хто запитував «Коли буде?», повідомляю: черговий наклад пішов до читача. Одними з перших відреагували продавці книжкових яток у підземних переходах, долучивши до «Тамдевіна» та «Хто такий Ігор?» книжку з зеленими яблуками на обкладинці. Пам’ятаю, одного разу, коли вчергове закінчився один з накладів цього роману і у книгарнях його вже не було, саме у підземних переходах книжку можна було купити ще протягом тижня-двох. Але вже за відчутно вищою ціною: ринок реагував на ситуацію по-своєму. Сьогодні «яблука» знову у книгарнях.

До речі, зелені фрукти-близнята на фото – це з композиції у Центральній бібліотеці імені М. Кропивницького у Миколаєві-обласному, де я була на зустрічі з читачами майже два роки тому. Цього року «Пів’яблука» нового врожаю вже є, а тих, що визрівають на деревах, ще треба дочекатися.

P. S. Роман «Пів’яблука» отримав спеціальну відзнаку «Вибір видавців» оргкомітету Всеукраїнського конкурсу романів, кіносценаріїв та п’єс «Коронація слова – 2008». Роман посів друге місце у конкурсі «Найкраща українська книга – 2009» за версією читачів та журі журналу «Кореспондент».

 
Галина ВДОВИЧЕНКО

книжки 

Галина Вдовиченко

У вересні 2008 року з дебютним романом «Пів’яблука» Галина Вдовиченко з'явилася на ринку масової літератури і відразу отримала визнання читачів. Книготоргова мережа ЕМПІК відзначила її дипломом «Дебют 2008 року» в номінації «Кращий автор», конкурс «Коронація слова» нагородив дипломом «Вибір видавців» (в номінації «Романи»), а трохи згодом вона отримала другу премію конкурсу «Краща українська книжка» від щотижневика «Корреспондент»

Другий роман Галини Вдовиченко «Замок Гербуртів» отримав першу премію у номінації «романи» на конкурсі «Коронація слова» і вийшов у світ під назвою «Тамдевін». Лише під час Львівського Форуму видавців-2009 було продано 985 примірників роману «Тамдевін».

У 2010 році вийшов роман «Хто такий Ігор?» («Нора-Друк»).

Галина Вдовиченко народилась у 1959 році на Кольському півострові (Росія) в сім'ї військового. У дитинстві разом з родиною часто переїжджала з місця на місце. Навчалась у школах Івано-Франківська, Рави-Руської, Москви. Закінчила філологічний факультет Львівського національного університету ім. Івана Франка.

Працює заступником головного редактора щоденної газети «Високий Замок». Має доньку і сина.