Нора-Друк, незалежне видавництво сучасної літератури

Украина онлайн

МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов

"Емісар" Олексія Волкова в Топ-5 кращих гостросюжетних романів-2012 PDF Друк e-mail
Субота, 16 лютого 2013, 15:24

Волков Олексій Відомий український письменник Андрій Кокотюха вже традиційно в лютому підводить свої «чтивні» підсумки минулого року за результатами авторської сторінки «Кримінальне чтиво UA» на «Буквоїді».

Цього разу в Топ-5 першим стоїть  пригодницький роман Олексія Волкова "Емісар", про який Андрій Кокотюха пише наступне.

Передкрайній роман кращого автора трилерів в Україні, «Слід на воді», був виконаний у невластивій Волкову повільній манері. Його герої замість діяти часто рефлектують. Виявляється, саме такого українці схильні вважати суперменом - мене такий незвичний Волков трошки пригнітив, бо кілька вечорів я відверто нудився з детективом без убивства. Тож крайній його роман, «Емісар», нагадав про того Волкова, якого палко любив не лише я, а якого сильно заповажали втомлені від інтелігентів у літературі активні успішні українці.

Герой, людина з серцем, розмішеним від народження праворуч, потрапляє відразу з перших сторінок у вир карколомних пригод. Опинившись у процесі навіть не міг двох, а між трьох вогнів. Фрагменти паралельної історії якщо гальмують оповідь, то не на довго, пропонуючи вибагливим читачам «роман у романі», причому - історичний, модний сьогодні. «Емісар» ставить руба дуже важливе питання: чи може, чи має право на повноцінне існування україномовний бойовик. І не менш важливе: чому україномовні автори та видавці досі не спробували забрати цю благодатну територію у «меченых», «бешеных» та «фартовых».